till little precious baby



Här är vi: dina föräldrar! Vi väntar ivrigt och tålmodigt på din ankomst. Ovissheten gör oss tokiga. Se ovan. Vi tror att du ska trivas hos oss. Allt vi drömmer om är att hjälpa dig vara mesta möjliga du genom livet. Om du får leva i dina sanna identitet är allt möjligt. Inga berg för höga, inga dalar för djupa. Du kommer upptäcka att vi flitigt jobbar på att själva växa på det området för att vara förebilder. Vi vet - om inte vi lär oss att ta ansvar för oss själva så kommer du få problem att göra detsamma.

Vi värderar frihet, ansvar och makt högt, fast vi själva bara nyss börjat upptäcka vad det är. Allt det ska du få av oss i överflöd allt eftersom du lär dig vad det är att förvalta. Förhoppningsvis får vi hjälp och urskiljning att veta när det är tid för vad. Med största säkerhet kommer vi göra fel mer än många gånger, men då är vi minsann man och kvinna nog att be dig om förlåtelse för att sedan göra om, göra rätt.

Vi vet att du inte behöver två föräldrar som chefar och fostrar dig till lydnad eller till att vara en god människa. Vi vet att du behöver två fasta varma ljusa punkter att navigera utifrån, två ansikten som skrattar och gråter, två som älskar dig igenom alla misstag och kommer dig springades till mötes när du undrar om du är förlåten.

Vi ser fram emot att upptäcka världen och mer av vem Gud är med dig, vilket ska bli så sjukt spännande. Lika spännande som att få upptäcka dig när du växer upp. Vi vill aldrig göra anspråk på dig och dina gåvor med våra egna förväntningar, inte etikettera dig med en föreställning om att vi vet vem du är, nej, vi vill se ditt ansikte allt eftersom du vill visa det.

Du kommer aldrig att vara vår första prioritering eller vår största kärlek. Du kommer inte höra några floskler om att det är livets mening att vara förälder från våra läppar. Men vi kommer bli golvade av en aldrig avtagande kärlek till dig och du kommer ha en outplånlig plats hos oss. Vi åtar oss att älska dig, och vara dina föräldrar forever. Och bara tanken gör oss yra av glädje!

Puss och kram!!!

/mamma och pappa

ta ordet
Postat av: Anonym

kan ni inte adoptera mej?

2010-03-19 @ 11:35:06
Postat av: erica

vilken underbar inställning och förmåga att uttrycka den du har. värmer min själ en grå dag som denna.

2010-03-19 @ 11:35:48
URL: http://icsiam.blogspot.com
Postat av: filippa

oj vad fint. det blev en liten humörsvängningstår på det.

:)

2010-03-19 @ 11:37:30
URL: http://heyimsopregnant.blogspot.com
Postat av: Evelina

Åh Evelina, du är så sjukt bra på att uttrycka dig! Ni kommer få det så himla bra, jag önskar er verkligen all lycka, nåja massvis iaf, kan väl dela med oss av lyckan till andra? =) KRAM!

(jag vet inte om du minns det, men någongång under högstadiet så skrev du, på en utriven sida, en massa ord som beskrev mig och vad jag var bra på, den hänger här vid dataskärmen, ser den varje dag och blir alldeles varm)

2010-03-19 @ 18:32:04
URL: http://annaevelinalundholm.blogspot.com
Postat av: Kristina

Hej Evelina och Nils.

Vill gratulera till bebisen som ska komma!Ni är fina förebilder för vuxna och säkerligen också för framtida barn. I skolan läser vi om preventivt arbete och det handlar mycket om att benämna det positiva, vi gör det som vi blir uppmuntrade till och det blir vi bra på. Tror också mycket på det du skriver om att få göra fel och bli förlåten. Ni är ljus och värme.

Kram och lycka till!

2010-03-20 @ 13:58:03
Postat av: Anette Å

Kära Nils och Evelina, vilken fantastisk text ni skrivit. Så bra och välformulerad. Drömde faktiskt inatt att ni fick en flicka och så läste jag alldeles nyss på facebook att ni gått och blivit föräldrar till en liten pojke. Stort grattis och lycka till!! Ni kommer att göra jobbet som föräldrar jättebra, kan inte tänka mig annat!



Stor kram!!!

2010-03-20 @ 22:10:34
Postat av: Sofia Ahlman

Åh fantastiska föräldrar.

Allt är tillåtet. Jag tror på er.

Kram och kärlek!

2010-04-04 @ 03:44:50
Postat av: JULIA

Åh så vackert!!

God bless :)

2010-05-08 @ 18:13:45
URL: http://ijuliasfantasi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

trackback
RSS 2.0