tror ni mig

om jag säger att jag såg blixtar och hörde muller i gårdagens snöoväder? Är det ens möjligt? Blev så exalterad av vädrets märklighet och hur det inte passar in i städer som den här att jag knappt kunde somna. Vinden slet och skakade i rutorna, december ville in till mig. Men jag var uppriktigt glad att få vara varm i vårt hem. Jag hoppas lite naivt att ingen enda människa i den här stan behövde vara utan skydd och värme just inatt.

decemberväder i våra fönster

ursäkta den dåliga bilden, får inte till det bättre än såhär idag:vecka 26+1

om inflytande

Vilka människor låter du dig influeras mest av; dom som älskar dig och visar det genom allt eller dom som välmenat (kanske till och med välartikulerat) tapetserar sina känslor, åsikter och tankar i ditt ansikte i ett försök att övertyga?
Formas du mer av människor som du upplever att du måste skydda dig emot så att de inte går över dina gränser eller människor som du tryggt sänker garden med?
Människor runt omkring dig som du värderat högt och sett upp till under ditt liv, har du känt att de har varit med dig eller emot dig?

Kanske ganska enkelt att svara. Men hur ofta tror vi människor inte att vi ska påverka andra på replängds avstånd, med våra osynliga plakat och protestaktioner?
I'm guilty. Hur många gånger har jag inte tagit handen från någon i rädsla för att bli identifierad med vad den personen står för? Hur många gånger har jag då bränt min bro till att röra vid samma persons hjärta?

Jag funderar en del på det här. Jag vet att jag inte skulle skriva såhär om jag inte hade en övertygelse om alla människors lika värde, för då skulle jag tycka att vissa åsikter och sätt att leva skulle göra människor mindre värda min kärlek och respekt. Istället råkar jag älska flera människor som i mina ögon har provocerande grundvärderingar och gör saker som jag tycker är fel. Och själva definitionen av att älska någon utesluter all form av manipulation och försök att klistra mina tankar och åsikter på någon.

Jag tror bara att det finns en väg till sant inflytande här i världen. Och den vägen hittar jag inte om jag försöker skapa mig en ö av liktänkande som protesterar mot oliktänkande.

löfte:

när kameran går att hitta och ljuset vill mig väl ska jag bjuda på efterfrågad profilbild så familj och vänner vet vad de har att vänta till jul

ett glatt evenemang jag kommer att sakna i år

Ja, det är läskigt mycket smör och socker inblandat. Ändå skulle jag säga att den här kvällen är en av de hälsosammaste kvällar jag vet. Mitt hjärta mår så gott av den här sortens tillställningar med den här sortens vänner. Hoppas innerligt att förra årets kok inte blir mitt sista!

tips på julskiva:
Även om jag gärna skulle hoppa över spår 11.

flyttlasset

går tre-fyrahundra meter bort imorgon. Hem nummer två i Bagis. I framtiden hoppas jag att vi ska vara befriade från det tröttsamma andrahandskontraktslivet och ha ett ställe som kan vara ett hem för oss under en lång tid. För mycket begärt här i Stockholm?

Dock ska det sägas att det är min mest glassiga flytt hittills, jag har inte behövt kånka en låda. Så går det när man har bulle i ugnen och influensa som lurar djupt nere i bröstkorgen. Imorgon kommer ett gäng vänner med starka armar och hjälper maken som redan burit en och en annan kartong. Hurra!

RSS 2.0