soon to be 22

Kära Ruuthan,

hur ska du ha det nu? Det börjar bli dags för dig att välja!
Chokladfrossa, fruktigt och fräscht, hälsobomb, nötter och kola,
marsipan, maräng, frasig och lätt, fyllig och tung, sofistikerad,
barnslig, sockerfri, få fina smaker, tropisk värme, over the top,
frusen, mjölkfri, ordentligt norrländsk, hederlig sockerkaka?
Jag väntar svar som på nålar.

Din alldeles egna konditor,
Ugglan


hej höst


idag vaknade jag

till öronbedövande motorsågssång vid halv åtta. Precis innan hade jag drömt att min morfar blev sjuk av en medicin och kräktes blått när släkten var på en utflykt till en mindre ort, typ Vännäs. Kanske var det lika bra att vakna ändå?

bio ikväll, hurra!


mina långa tänkvärda inlägg

får vänta en tid! Den är veckan är har varit packad. För packad. Mest med predikoförberedelser inför söndag samt andakts- och Tanzaniaförberedelser för ikväll. Och nu ska jag VERKLIGEN pallra mig till skolan. Helst skulle jag vilja vara där hela tiden. Jag har mycket att lära vad gäller tygtryck! 
Imorgon liftar vi med två fina 08:or upp till Skellefteå och hälsar på Nils syskonbarn, nytillskottet Vera allra särskilt. Så om jag tystnar är det bara för att jag gullar med några av världens finaste ungar.
Men korta inlägg är inte fy skam heller!


gult är inte fultRättvisa rosor för 30 pix på ICA. Passa på vettja.

halva mig är inte nog


080922hey baby
det är okej att vara du
yeah yeah yeah
sluta älta det där fåniga du sa på det där fåniga sättet
eller när du va sådär sjukt pinsam att det inte ens var kul
hey baby
det finns ändå inget perfekt du måste vara
inga adjektiv du kan klä upp dig i som räddar dig från fel
inga kostymer som gömmer faktat att du inte är hel
hey baby
det är okej att vara du
yeah yeah yeah
rätt upp
och ner
just nu

bekännelse:

Jag tar mig själv på för stort allvar lite för ofta.

Loosen up Ugglan!

teater

Carro bjöd på teater i lördags: Hej hej mitt emot dig!
Ni som inte var och såg den missade något! Ni som bor i Stockholm eller där i krokarna har fortfarande möjlighet att göra det. Jag gillar inte att recensera och tycka till i denna form. Därför kommer jag heller inte göra det. Det ligger inte för mig. Men jag skulle gärna ta tillfället i akt att smöra för Carro. For real. Hon skötte sig! Bravo!

080922


wzup?

Jag ska på en fin sväng in till stan!
Ska till Lilla Galleriet för skolans räkning,
handla på Meretes,
kolla nuvarande utbud på DUÅ,
och kannske göra lite allmänt flanerande.
Inte dumt alls.


un ange


en ganska ful tavla jag inte kan låta bli att älskaEn femma på loppis i Gottne. Hänger så fint på vår mintgröna köksvägg.

ugglan proudly presents:

Fågelsånger!

Eller det är inte jag som presenterar egentligen, men stolt är jag ändå;
det är min make som gått och blivit med bloggbarn!
Se efter vad det är han bjuder på, va inte blyga!
Det finns en fin introduktion till sidan om du klickar på måsen.

i skogenSe med vilken kärlek jag tittar ner på svamparna! Det var kul att på en amatörs vis ge sig ut i skogen och plocka de små liven. Vi, jag, Nils och mamma, visste inte mycket om ätligt och oätligt, men det var definitivt kul att stövla runt i skogen och andas. Samt göra spännande upptäckter.

Detta var sista inlägget med skogstema! Åtminstone för idag. Har blivit lite sugen på att ge mig ut på tranbärsplockning. Vi får se hur det går med den saken.

björnbajs

Jag har inte bara sett en uggla bajsa, jag har sett björnbajs i svampplockarskogen.
Ingen vacker syn, men medge att det är lite spännande?


lappugglan

Naturen är sjukt spännande och jag älskar när man kommer på den med att vara som den är när vi människor inte ständigt stör. I helgen, på väg till min farmor och farfar, spottade vi mitt alterego: ugglan! Längs stugvägen har jag sett flera djur under mina år här på jorden: rävar och deras barn, harar, kor, kalvar, baggar, skogsmöss och allehanda insekter. Aldrig en uggla. Jag har aldrig sett en uggla i det fria! Och jag trodde inte vi skulle få gör det då.

Hurtiga mamma hade gått före bilekipaget och kom springandes och stannade oss efter vägen, bad oss komma ut och titta. Då sitter lappugglan kolugn på en stängselstolpe och spanar utöver ängsmarken. Japp. Jag, Nils och pappa leker ett-två-tre-ost och smyger oss närmre ugglan för att få en bättre syn. Den kikar på oss då och då, vi stelnar till, men ugglan bestämmer sig för att sitta kvar. Vilken fågel! Vilken storlek! Typ 50-60 cm. Jag var överväldigad och ivrig och andäktig.

Till slut tröttnade den på vårt smygande, släppte en bajs och seglade iväg på sina vida vingar ovanför Nils huvud.
Så var det när jag såg lappugglan.Bilden är lånad
härifrån

lovar runt, håller tunt

Här lovar jag inlägg och sedan sticker jag till stugan med Nils och mina päron. Vad är det för fasoner?


vad man kan göra med dagar

Tova, tova tova. Trycka, trycka, trycka! Idag vankas ännu en lång dag i schule. Undrar vad om ska bli till idag?
Förutom långa dagar i lärarhuset kan jag tala om att jag gjort följande:

varit hos Sam och sett Son of Rambow (se den!)
skrivit litteraturuppgift
provat kläder jag inte kan ha längre och sörjer
promenerat
mejlat tråkiga mejl
pratat lite roligt i telefonen
planerat mat
spelat yatzy, wii-tennis och titttat på Idol med tre fina
snickelisnackat med min man

Så då vet ni. Bloggen har trillat lite mellan stolarna, men frukta inte!

lång dag

Jag har varit skolan från 8:30-16:45 idag! Crazy. Det gick undan, men jag är inte van vid sådana långa dagar, nej. Dessutom har jag skrivit klart en inlämningsuppgift ikväll. Då gich en och en halv timma till.  Är riktigt trött faktiskt. Men jag klagar inte, för det bästa med skolan är att den är så rolig! Det är andra bullar (godare, sötare, fetare, krämigare bullar) än att sitta med stickningar i benet på långsamma powerpoint-föreläsningar. Hurra för att få jobba med händerna! Det är i alla fall mer min grej.


alltså, hörrni, vilken karl jag harNär jag kommer hem på lunchen: hela läggan luktar nystädat! Jag inser snabbt: hela läggan är nystädad. Karln i huset har diskat, dammtorkat, dammsugat och torkat golven. Så ren har den inte varit på många veckor. Vi har båda, som man säger, prioriterat annat. Så jag lägger upp denna fina bild på min outstanding man för att ni alla ska få er en extra titt på honom, överraskningsstädarn'! Mitt hem, min vän, mitt äventyr.

nu vet jag

vad jag inte ska bli när jag blir stor!

glassmakeri

Som bekant är glass ingenting jag äter för tillfället. Men, fy katten vad roligt det är att hitta på glass! Höfta lite hit och dit. Jag gillar väl egentligen att hitta på allt möjligt ätbart; glass, snacks, kakor, tårtor, efterätter, soppor, grytor, dressingar, sallader med mera. Fast nu handlar det ju om glass. Jag kan tråkigt inte smaka glassen jag hittat på, men det finns en person i hushållet som inte är storbjudd:

Detta kära ni, är två finfina kulor! En av vinbärs- och kolaglass, den andra av rabarberpajsglass. Homemade veganglass. Invented by moi. Grundreceptsinspiration härifrån. Det serverades med hemmagjort knaprigt strössel samt björnbär. O så gott! Säger Nils i alla fall.

skördeglädje

Precis som Clara var jag och Nils på Bondens marknad och bunkrade i lördags. Fint som vanligt. Näst roligt efter att dra upp morötter, rödbetor och knipsa sallad ur eget land är det nog att handla i små och stora stånd av bönderna själva. Vilket jobb de gör, de som styr upp maten vår.

Allsköns grönsaker:Under grönsakerna syns en broderad kökshanduk med Nils initialer.
Det är en av mina söta systrar som sysslar med sånt.Det var några av godsakerna.

För två år sedan, när jag och Nils som nygifta bodde i mina föräldrars stuga, då drog vi upp grönt och skönt på egen hand. Lyxigt, eftersom det var mor och far som hade tagit hand om landet hela sommaren. Mest mor förståss.
Jag har alltid kännt en sådan outgrundlig lycka när jag grävt fram några verkligt fina pärer, dragit upp en morötter eller kalas på ärtskidor direkt från plantan. Skördetid har varit glädjetid. Sedan har det väl funnits dagar då jag varit mindre benägen att vilja arbeta hårt för grödan. Och andra dagar har fulkläderna samt stövlarna glatt åkt på och jag har skuttat runt som en vildhare i landet! Är sjukt tacksam för alla dessa stugsomrar och skördetider.

på tal om zanzibarugglan klurarJag känner mig ungefär som på denna bild från en beach på Zanzibar. Nils och jag spelar på vårt fantastiska bärbara alfapet. Jag har en massa bokstäver på hand, och jag undrar; hur kan jag få ihop dem till bästa möjliga ord? Det är inte min tur att lägga än, men snart. Och vad katten ska jag lägga då? Tur att jag inte behöver klura alldeles solo.

hej alla underbaraclaraläsare

Känn er hemskt välkomna hit, om ni hittar något som faller er på läppen!


skissa med nål och tråd

Dag två i skolan: vi får leka med nål och tråd. Först fick vi göra klassikern: självporträtt eller porträtt av varandra utan att titta på ner på vårt papper. Utifrån den skissen fick vi sedan jobba vidare. Våra fejs hänger nu i lärarhuset på uni. Det var kul och jag fick flow. Innan vi gick hem gjorde jag en söt darling som vet vad hon är värd:Jag gillar henne.


kontrasterIgår gick jag inte i skolan. Idag går jag i skolan.
Igår var det slutet på en vecka. Idag är det början på en vecka.
Igår såg jag ut såhär. Idag ser jag inte ut såhär.

pull the switch, step into your life
RSS 2.0