how you dazzle mei edmit

Det blev ingen dans igår, inte heller mullvadsögon. Maken kom hem. Vi snickelisnackade, hade det fint och cyklade till Söderbysjön där vi badade med resten av Bagarmossen och Kanadagässen. Därefter grillade vi på gården med grannarna, fick besök av storebrorsan och promenerade genom reservatet i solnedgången. En särdeles fin söndag alltså.

min kamera och jag (som stirrar in i spegeln lite vindögd)


den högstes planer

...är så sjukt underbara och fascinerande. Jag är förundrad. Två kvällar den här veckan har avslöjat så mycket härligt om Gud att jag knappt kan sitta still när jag tänker på det. Och varför ska jag sitta still förresten?! Nej, nu blir det dans, dans, dans till dess att jag grinar och ögonen trillar ur eller svullnar upp och jag ser ut som en mullvad.


tider för allt

Nu är det tid att se saker i vitögat som jag tidigare flytt ifrån. Nu är det tid att erkänna hur saker känns och hur det är att vara i min kropp. Nu är det tid att stå stilla i smärtan (djupt rotad i det som är ljus i mig). Nu är det tid att vänta in hela mig. För jag har ingen lust längre, ingen lust att leva kluven, ingen lust att vara gränslös.

Här är jag, och jag vill ta ansvar för mig själv.
Och det gör ont.


skuggor, trötthet och stängda dörrar

update, sommartema

1. Jag är önskvärt grisskär under min sommarklädnad. Ovan hud, inget solskydd och några timmar i den värsta solen gjorde susen.

2. Lundkvistz har cyklat till stan för första gången = ett äventyr i sig. Gillade det.

4. Igår badade jag första gången för säsongen. Jag och Nils var på picknickkorgsutflykt till ett utomhusbad med barnen. Utan dem skulle jag aldrig hoppat i den otempererade bassängen, men vad gör man inte? Efter första chocken var det ljuvligt (minus kloret). Sedan hoppade jag och Nils omkring med varsin raring på ryggen. Obetalbart. Har träningsvärk idag.

3. Grönskan på balkongen frodas. Vilken lycka!!!

5. Blir faktiskt bättre på att inte ta ansvar för det jag inte ska ta ansvar för.


att brås på sin morIbland kommer man bara på sig själv.

Ps. Utvecklar en annan gång.

och ibland slår jag ändå ner blicken


!

jag älskar att bo i här


och vi har alla ett namnval

Nedan följer en lista med några saker som ska prioriteras i sommar:

luft och yta
häng i kvarteret
kladdkriteskissande
lek med barnen
timmar utan att göra någonting (i jag-vet-vems famn)
luncher på trappen bakom jobbet
ta emot
random kreativitet
det lilla extra på jobbet
böcker på balkongen
dans dans dans
stek på klipporna vid söderbysjön
lukta på blommorna

Summan av kardemumman är att jag vill va närvarande i min kropp och lära känna mitt hjärtas slag; jag vill sluta kapa mitt inre med mitt intellekt. I sommar ska jag inte fly ifrån någonting, inte brådska ifrån en enda känsla. Och råkar jag ändå göra det ska jag storsint förlåta mig själv.

Nu vet ni.


en kökshandduk värd sitt namn


midsommardagen tjugohundranioLyxfrukost med gluten- och mjölkfria bananplättar, jordnötssmör, agavesirap. äpple, päron och persika. Rwanda Gatsinga för kaffemannen. Sen pinnade vi ner till våra älskade vänner på fyran och hjälpte dem med rumsrockad i lägenheten. Det var bara roligt in my opinion. Nu är det mulet och jag ska snart se till att inte göra någonting alls i någon timma eller så. En konst som heter duga.

regn regn regn

I helgen har vind och regn härjat vår balkong. Krukor och balkonglådor stod fulla med vatten. Konsistensen liknade någon slags läskig blöt pudding. Mina spirande grönsaker låg piskade platt vid marken. Och, eftersom jag inte är en rutinerad odlare hängde jag läpp. Ikväll, hemkommen från jobbet, tröstades jag av växters förträffliga överlevnadsförmåga. Ruccolan reser sig! Dessutom: zucchinin, luktärten och buskkrassen gror! Hurra liksom. Det blir spännande att se om det hinner bli något av allt innan frosten kommer i höst..

Jag har att lära på gröna-fingar-fronten.


150609

på väggen:
revor av ingenting, pelargonskuggor
och ljuset av klockan-åtta-solen en junikväll i stockholm
om du hade haft en svart sång att sjunga
skulle du ha gjort det nu

på bordet:
korten, dina sorgsna uppgivna händer
och alla främlingar jag hade försökt kyssa om dikten slutat här
eller
här

då, genom vårt hav av erkännanden
seglar ett stort skepp in
dess ankare har mött alla djup
som ett svärd i varje förklätt bröst
eller tonen som håller oss vakna om nätterna
allt är genomskinligt,
utom det skeppet

på däck:
liljan, äppelträdet
och sju gånger sjutusen tunnor med vin

where the action was

Efter tio timmar på Stora Skuggen i ihållande regn igår frågar jag mig tre saker:
Varför var jag och Nils helt dumma i huvudet och valde att gå stövellösa?
Hur synkroniserade kan två doa-körtjejer vara?
Och, helt allvarligt nu,
varför såg jag bara fyra personer (varav tre på scen) med afrikanskt påbrå bland tusentals människor?
Jag undrar.

"gud finns nog inte"

säger ateisternas reklamaffischer över stan. Jag säger något annat jag. Hursomhelst gjorde jag deras test nyss och jag tror inte jag ville svara på en enda fråga. Maken till vinklade frågor och förutfattade föreställningar. Jag är ingen ivrare av religiositet i den form som beskrivs i det där testet, men jag har heller inte mycket till övers för sättet att argumentera i den här kampanjen. Däremot är jag för att vi snackar och lyfter upp saker till ytan. Bring it on.


hej känslan av kontinent, hejIdag hörde jag en kund som på engelska berättade att hon skulle flytta tillbaks till Kanada och därför att hade x antal stora svarta soppåsar med kläder till skänks. Vid det ögonblicket gick en varm ström av reslust och bo-utomlands-längtan genom hela mitt blodomlopp.
Det har inte gått över än.

face it ugglan

Faktum I: Jag upplever och tar ansvar för människor och situationer som jag inte bestämmer över.

Faktum II: Jag kan under en konsert/gudstjänst/annan slags tillställning vara upptagen med att känna in vad andra människor som också är där tänker och upplever. Dessutom kan jag många gånger, vara orolig för diverse negativa känslor och smärtsamma upplevelser som andra eventuellt har till följd av vad ansvariga personer säger eller gör. Det här låter jag påverka min egen upplevelse på ett negativt sätt trots att jag många gånger inte kan göra något åt saken.

Faktum III: Det är onödigt och skapar spänningar i hela min stackars kropp. Det är inte ett genialiskt sätt att använda sin energi på.

Faktum IV: I situationer där jag faktiskt har möjlighet att försöka göra något åt saken försöker jag parera och förekomma det negativa och smärtsamma som andra kanske kan komma att uppleva. I mitt försök att "rädda" andra tummar jag ofta på mig själv och mina gränser.

Faktum V: Det är inte en sund omsorg om andra eller kärlek som ligger bakom mitt ansvarsbeteende.

Slutsats: Jag måste sluta ta ansvar för alla människor i situationer då ansvaret inte är mitt att ta. Jag måste sluta ta ansvar för andra människors val och deras känslor.

Jag återkommer med utvärdering av mitt nya sunda ansvarstagande efter sommaren.


jag tycker om

min zebratröja
när äldre kvinnor har humor och bjuder på sig själva
att bära hem och packa in över tio kilo fantastiska ekologiska frukter och grönsaker
att ha morgon med nils
tanken på att bo granne med en kollega en vecka
finaste middagsbesöket med god mat och ett gott glas en vanlig onsdagkväll
att bläddra i tidskrift och lyssna på laura veirs i tunnelbanan
blomsterplockning
bön med vännen mittemot
läkaren med all värme i världen som fick mig att känna mig som hemma
att maken äntligen får lite sommarlov
klorofyllgröna smoothies
lodandet av mitt hjärta
att vi ska på where he action is på lördag


091006en ny flik
ett nytt fönster
sedan säger jag nej när jag menar nej
och tystnaden tar mig
i sin allra mjukaste hand
vi går nu
ugglan hoar:

jag har dåligt med bloggtid, ge inte upp på mig bara!


raaaowwrrrr

Lavendeln på balkongen verka ta sig trots allt, ruccolan kommer friskt och jag är inte så risig jag heller. Skönt, är tacksam om jag får känna mig fit for fight nu i helgen. Men jag vet att den känslan inte bara har att göra med yttre omständigheter. Inget har blivit så tydligt för mig den senaste tiden som vad det är som gör hela skillnaden. Nu när jag äntligen börjar fatta det med hela kroppen känns det som att kliva i in något nytt och något som spränger alla osanna ramar för hur jag måste leva mitt liv.

Över det här blir jag så ivrig att jag kommer på mig själv med att bara brista ut i snygg- och fuldans, peppade rop, vilddjursmorr, improsång och fånleenden. Klädsamt? Whatever. Jag vill att ivern/peppen/passionen/längtan/glädjen/tilliten ska va som ett envist vildvuxet ogräs och leda mig till Den som besegrar otron/hårdheten/rädslan/bekvämligheten/apatin/prestationsångesten/maktlösheten.
Amen igen.


i ett hörn


några realistiska och orealistiska önskningar inför min 23-årsdag:

en resa till västkustens usa
bra sulor att ha i skorna på jobbet
en bra digital systemkamera
böcker av bill johnson
en danskurs till hösten
stödstrumpor
orangino och svea rike
en klädställning (typ rigga, ikea)
upptäcksresa i europa
mässinghalsband från schmäck kompaniet
bio/teaterbesök
och just det, gärna ett förstahandskontrakt här i närheten


får det lov att vara en bit?Okej. Det här är ett lite smalt inlägg som man kan ignorera om man inte är intresserad av "Gud och Jesus och hela den biten" = den "biten" jag är besatt och nerkärad i. Men jag vill bara peppa på den här predikan (inte lika mycket på introt eller interiören). Klippet (som är långt men värt att lyssnas på) klargör skillnad mellan religion och att leva i tillit till Jesus.
Amen.

hej mjölkvita gråvädershimmel

Jag har ingen lust att va sjuk! Jag vill jobba veckans sista dag och ha sköna lediga dagar sedan. Inte va hemma och ha feber och inte orka med. Vill inte vara sjuk när jag ska vara ledig. Men, men, inte mycket att göra åt saken. Ska fortsätta göra ingenting och sova. Kanske också facebooka lite, skriva lite, läsa tills jag ligger och dreglar i boken och annat kittlande.

Ja, jag erkänner, jag är lite av en vissen kisse. Ska försöka att inte fastna i någon oklädsam självömkan. Det finns egentligen alldeles för mycket att vara glad och tacksam över. Sådetså.

getting it togetherdessutom:

det är förbaskat fint och hoppfullt att inse hur mycket man kan växa inuti på ett år!!!!

backwards

Ibland tycker jag att det är jobbigt att bläddra bakåt; att tänka på den tiden innan jag hade gjort den och den erfarenheten, innan jag landat i den och den insikten, innan jag upptäckt att det och det var sant. Jag har många gånger svårt att smälta att jag innan dessa skeenden skrivit om, peppat på och sagt saker som inte är sant och dessutom gjort saker som jag inte skulle ha gjort i ljuset av vad jag vet nu. Men, jag får helt enkelt möta mig själv där jag var och veta att jag var älskad redan då. Mitt i osanning och halvsanning.

Fast min blogg bara är ett år gammal får jag en del jobbiga känslor när jag går igenom arkivet. Varför skrev jag si eller så? Jag vet ju varför - jag uttryckte mig och levde utifrån var jag var i livet då. Och nu tänker jag givetvis skriva och leva utifrån där jag är nu. Därför är det möjligt att du en dag kommer hitta motsägelser här i min blogg. Kanske kommer du då inte att få ihop det. Tänk då att det gamla är som ömsade ormskinn som ligger och berättar om hur jag såg ut och varifrån jag kommit men att jag idag har ett nytt skinn. Varje gång jag lämnar en lögn bakom mig får jag ett nytt skönt skinn att ringla runt i, jag behöver inte dras med det gamla.

Jag är tacksam över att jag oftast kan se och erkänna var jag har varit fel ute (ibland sitter det lite längre in). Vill alltid kunna vara öppen med det i alla relationer.
Min identitet vilar faktiskt inte i vad jag tycker, tänker och känner - vare sig det är rätt eller fel.


en ska bort
jag är en ynkling

Jag vet inte vad som hände med mitt boostande av immunförsvaret. Har bevisligen inte lyckats särskilt bra än så länge. I helgen smög sig ett elände på mig och jag verkar bara få finna mig i det. Måste också finna mig i att gå till jobbet idag. Vi är kort om folk nu i dagarna. Håll tummarna för att min energi räcker till att täcka upp idag och imorgon så är den här veckan säkrad. Himmelskt att den är så kort, det väntar långledigt sedan..

Ps. Igår la jag mig vid åtta.Borde inte det ge resultat?

den krystande hundenVet inte om det är den här lappen som gör att Bagisborna är bättre än Umeåborna på att hålla efter sina bästa vänner?
Hursom,
kom ihåg alla hundägare: "Plocka alltid upp efter din hund där hundbajs kan skapa irritation!"

RSS 2.0