redo

För en långhelg i björkarnas stad med familjen. För att fylla alla lådorna i vårt förråd. För att slänga annat. För att hitta vägen till fridfulla nätter. För att tänka utanför framtidsboxen. För att våga be om hjälp igen. För att få fler fina grannar. För att få tydligare konturer. För sånt som jag inte sett, hört eller anat.

Med det sagt.
Jag är redo för natten.

krya-på-mig-blommorhigh life

Flunsa. Inställda trevligheter.
En liten pojke som sover dåligt.


struktur
om om inte vore om

Då skulle jag tatuera mig. Ett hopp på min underarm. En tyngd i nådens hav.
Det skulle vara apsnyggt och jag skulle med glädje åldras tillsammans med den.


(men jag erkänner, jag gillar inte giftigheten, hur snälla färger det än finns)

fredag, det droppar från taken

Som en gnistrande vårdag. Som dagen då Elis kom. Solen strålar ute, först-snön smälter, bara rinner ner från taken och barrträden här utanför. Väldigt vackert. Jag sitter inne och gissar att lillgull ska vakna. Lite ledsen över att jag inte tagit vara på tiden bättre. Lite ledsen över att jag inte tagit en tupplur. Hej typ-fem-timmars-sömn och förkylning i kroppen.

Idag har jag hämtat nycklarna till nya lägenheten som vi ska få låna över helgen. Mäta, kolla, mäta. Inför målning, eventuellt tapetköp, möblering. Imorgon ska jag, maken och sonen andäktigt kliva in i den lägenhet som vi nu vet ska bli vårt hem för flera år framöver. Man kan ju go bananas av tacksamhet för mindre.

fåglar och färger


Visst blir ni nyfikna?
Lyssna på fina demomixar här. Och håll utkik, det kommer mer framöver.

&

the truth about danderyd

-Jo, själv bor jag i Danderyd. Där känner alla alla och det är aldrig något bråk. Väldigt trevligt. Inga barn som bara står i grupper och hänger.

Träffade en ung trevlig manlig försäljare som värvade kunder till ett bra energibolag på Coop här i centrum. Jag visste inte riktigt var han ville komma med sin fråga på slutet: trivs du här i Bagarmossen?  Och sitt resonemang, typ: det är ju viktigt när man har barn att man kan känna att det är säkert, att man kan ha sina barn i parken och så utan att det kommer någon. Kanske tyckte han att jag skulle flytta till Danderyd?

Ja, han hann säga och prata om betydligt mer saker under den tiden att jag valde att byta energibolag. Den pratsamma försäljningsapproachen, ni vet. Och det jag skulle vilja säga till honom om jag träffade honom igen: loosen up killen, ta det lugnt, du behöver inte anstränga dig så; det blir mer fel än rätt som du pratar på.

sju månaderVår lilla tofsvipa. Jo, han är lika ljuvlig som han ser ut.

random saker jag tänker på om dagarna, del 6

Jag blir glad av presenter och gåvor, oavsett om personen som ger mig den hittar rätt eller inte med sin present. Det antar jag de flesta blir? Men hur gör ni mina kära läsare därute när ni får saker som ni inte gillar? Hur vill ni att andra ska göra om de inte gilllar det ni ger dem?

visst serru

Jag trampade omkring på Söder i blötvädret med finungen på magen och paraply i hand under en och en halv timma. Förgäves försökte jag hitta en obefintlig del av Ölandsgatan och en butik som i verkligheten ligger i Kalmar. Bra tänkt Ugglan.

nytt-hem-pepp


Tapet som vi hoppas på vid skrivbord.

I framtiden: rutigt köksgolv.
 
Andra toner vid soffan.
 
Marimekkobjörkar i köket.

Mörk vägg vid matplatsen? Udda stolar vid Perstorpsbordet?
Canavasförstoring?


Konsolhyllor!

Det här är bara fragment av det som pågår i våra huvuden. Kan knappt vänta till flytten. Vill bara stuva om, skapa nytt. Gruppera, spika upp, hitta på, rensa bort, måla, osv. Ja, jag kan inte hjälpa det liksom; jag tycker att sånt här är svinkul.

(förlåt mig alla stulna bilder jag inte kan minnas var jag hittat)


vad saknar ni i bloggen?

Ja, men precis. Finns det något ni vill ha mer av, veta något om?

när det gäller min nya vanor

har jag bestämt att jag åtminstone måste få mig minst fem timmars sömn innan jag kliver upp och ger mig ut. Inatt har jag inte gjort det. Trots läggdags vid tio. Ammar lille mister väldigt förkyld så ofta han vill så att han kanske sover lite bättre däremellan. Att amma fyra gånger femton minuter, att vakna minst dubbelt så många gånger, att underhålla gullungen från kvart över fem till sex, samt att ha aningens ont i halsen.. det kändes liksom inte som de bästa förutsättningarna för en tur idag.

Men jag är glad att jag fick mig en igår.

ps. Om jag inte blir sämre under dagen ska jag testa hur det skulle vara att gå med i en afrikansk dansgrupp här i Bagarmossen. Är rädd att jag inte håller måttet. Fast va katten, det är ju ingen fara, jag kan ju inte göra annat än annat än att skämma bort mig.

för bra för att vara osant

Lura på den ni. Det finns nämligen en storartad koppling mellan det som är bra, gott, vackert, skönt, ljust och mellan det som är sant. Tack och lov för det.

rosor är rödaRosorna i kvarteren har varit lysande vackra i flera veckors tid. Så många blommor. Så många knoppar. Plantor överfulla av vita, gula, rosa blommor. Nu kanske kylan tar dom. Men vilken lyx det har varit att gå och snegla de tid som varit. Jag menar, inte har jag gjort det allra minsta för att göra mig förtjänt av deras skönhet.

bokblogg, del 3

Poesi, dikt, lyrik. Ett happy-joy-kapitel i mitt liv. Hur viktigt det varit med alla korta/långa, råa/ömma, verkliga/märkliga texter och rader som är skrivna. Hur de ringat in, uppmuntrat, burit, kastat ljus över och så vidare. Älskar formatet och hur lösryckta meningar kan bita sig fast och vara en vän för en tid.

Mina tips idag:

Ylva Eggehorn
Kristian Lundberg
Johannes Anyuru
Bradley Hathaway

Borde kanske specifiera och tipsa om vilka samlingar man kan börja med.
Det kan jag göra på förfrågan.


en katt jag inte kunde låta bli att fota

 

random saker jag tänker på om dagarna, del 5

Smörgåstårta.
smörgåstårta.
SMÖRGÅSTÅRTA.

.

kuddfodral to beArbete pågår. De här lapparna har legat på golvet i snart två veckor. Inget fodral än. Nu ligger de förresten inte så snyggt och trevligt längre. En liten söt människa har ålat, rafsat och rört om. Jag lät honom hållas.

tillägg

genom maken har jag också bekantat mig med:

Sara Hallströms diktsamlingar
och
Moa-Lina Croalls ungdomsbok "Sen tar vi Berlin"

Det är inte fy skam vill jag lova.

bokblogg, del 2

Douglas Coupland: Livet efter Gud, Girlfriend in a coma
Klas Östergren: Gangsters, Gentlemen
Per Hagman: Att komma hem ska vara en schlager
Claes Hylinger: Det hemliga sällskapet
Jerker Virdborg: Landhöjning två centimeter per natt

Här är en hög bra böcker jag säkert inte läst om inte maken bjudit in mig till deras värld. Alla att rekommendera varmt. Om jag har något att invända är det att ovanstående författare alla är män. Eller, jag har verkligen inget emot manliga författare. Inte det minsta. Manliga författare är också goda författare. Men, Nils, varför är inga av dina bokfavoriter skrivna av kvinnor? Eller, jag menar, varför har du inte introducerat mig till några nya kvinnor?

Ps. Nils. Inom det närmsta året ska jag läsa dina nästan absoluta favoriter: Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet och Vad är detta vad? av Dave Eggers.


kärt barn har många namn

Jag fattar att min man inte är den enda mannen i världen som strör smeknamn över sin hustru dagarna långa. Men inte tycker jag mindre om allt jag får vara för honom för det. Jag minns knappt var det började. Men någonstanns mitt i allt blev jag Ugglan. Och just Ugglan var ett av alla namn jag tyckte om att bli kallad (han har nog bara kalla mig saker som jag tyckt om). Tycker om Ugglan fortfarande (ugglor är ju fascinerande fåglar; lite overkliga, skärpta, vackra, med mera, med mera). 

Jomensåatte, på den vägen vare...

l'orange


måndagförmiddagsinformation

Sonen har sovit färre timmar om dagarna = jag har inte hunnit blogga.

Fick lugg i lördags = trivs inte.

Har varit med förträffligt fina personer i helgen = mycket glad.

Lägenhetsköpet = inreder nytt i huvudet hela tiden och blir tokig av pepp.

några nya vanor

Med inspiration från en av mina bästa vänner, tidigare ambitioner och Avig Maria gör jag nu offentligt:

jag ska lägga mig innan 22:00
och promenera/springa 30 minuter 06:30 på vardagar

Vill man, så kan man.
Det är nämligen jag som bestämmer.

Så, ni kan väl fråga mig om några veckor:
hur går det med dina nya vanor ugglan?

typ en dag som idag


bokblogg, del 1

Sen jag lärde mig läsa har jag älskat böcker; har förtjust slukat dem en efter en. Ungdomsavdelningen på Nordmalings bibliotek var väl genomgången. Men ju äldre jag blivit, ju färre böcker har blivit lästa. Åtminstone har det kännts så. Prioriteringarna har skiftat och jag har inte hunnit med eller längtat efter att läsa lika ofta. Skönlitteraturen har fått stryka på foten för böcker av annat slag. Dock ser trenden sedan i somras annorlunda ut, sedan dess har jag hela tiden haft en roman på gång.

I detta inlägg ska jag förklara min kärlek till böcker i sci-fi/fantasy-genren. Det här är inga creddiga böcker och säger väl inte så mycket om mina litterära preferenser, men åh, vilken fest det har varit att grotta in sig i dessa! Därför kan jag inte låta bli att ge böckerna lite utrymme.
Mitt liv skulle vara betydligt fattigare om jag inte läst:

Narnia-serien och Rymd-trilogin av C.S.Lewis
Tolkiens böcker om Ringen och Bilbo
Harry Potter (förälskade mig motviligt efter flera års nedlåtande vägran att läsa böckerna)


saker vi inte gör varje dag:

Skriver kontrakt på en-komma-sex-miljoners-lägenheter. Läskigt.

Äntligen får vi ett hem som är vårt. Ingen annan än vi bestämmer när vi ska flytta ut. Och innan den utflyttningsdagen kommer så ska vi trivas och fylla lägenheten med sånt som är skönt, vackert, roligt och varmt. Tänka kreativt och se till att vi får plats med det liv som vi vill leva. Tråkigt att vi måste lämna en sådan pärla till lägenhet bakom oss, men kul att vi får en bra lägenhet i ett område vi varit förälskade sedan vi var på en visning där för ett år sedan.

Om en och en halv månad bär det alltså av.
Håll i hatten.

och en bekännelse

Jag har blivit lite mamma-störd sen sonen kom. Blir helt öm och blöthjärtad när jag ser bebisar och gravida. Spejar i smyg ner i andras vagnar, vänder mig om efter föräldrar som bär sin barn, tittar lite galet och glatt på blivande mammor. Osv. Ja, ni hör ju.

notering

Igår hade jag barnfrikväll med An-so-fine. Mat och bio på Söder. Behållningen var hennes sällskap och dumplings (kan inte slut tänka på hur fult det ordet är) på Fang Yuan Shi Wu. Tre-hevligt och micket gott. Filmen Micmacs är ingen must-see trots trevligt foto och visst underhållningsvärde. När jag kom hem fick jag sitta tjugo minuter och tömma mina betongbröst. Kändes som om det var farligt nära mjölkstockning där.

Mama, livin' on the edge va.


kuddeHåll med om att mönstret på den här kudden ser riktigt tidskrävande ut! Någon som gjort något liknande? 
Nils hittade den i alla fall för en tia på loppis i somras. Nu ligger den hemma i vår soffa och ser snygg ut.

RSS 2.0