jahinnintme!

Timmarna och dagarna går för fort, jag har så mycket jag vill göra nu. Roligare saker än att sitta och lurpassa på blocket efter möbler och barngrejor eller bara råka gå in på någon inspirerande blogg för mycket. Mina projekt här hemma har legat i träda sedan i lördags och det egna bloggandet låter vänta på sig. Men, misströsta icket - det är ingen ny torka ni har att vänta.


news

Vi mår bättre. Vilar och pysslar här hemma idag samt hoppas på att all resterande flunsa ska lämna kroppen under helgen inför ny arbetsvecka. Därefter ska vi ba va friska hela våren. Resten av livet. Det är säkert, jag lovar.

Jag har även börjat mitt träningsprogram från sjukgymnasten för att jobba in mer stabilitet i min stackars trötta värkande rygg. Foglossningen får jag bara leva med och följa alla tips och råd som kan underlätta. Det är ju ändå bara två månader kvar till beräknad förlossning nu = jag håller på att dö av längtan, samtidigt som jag trivs med hur livet är just nu.

release us

Men kära, högt älskade, saknade frisk-och-kryhet, du är mer än varmt välkommen tillbaks till vårt hem nu! Varför skyr du oss som pesten?! Jag tycker synd om min man som antingen blivit matförgiftad eller fått någon magflunsa och nu ligger nerbäddad och helt medtagen av värk, feber och illamående. Själv mår jag också tjyvens, utan kräkningar men med huvudvärk, förkylning, blåskatarr, trötthet, lätt magont och illamående. Vår lägenhet är helt enkelt inte en trevnadens högborg idag.


onödiga saker man kan göra, del II

envisas med att ha det mysigt med värmeljus samtidigt som man sitter vid symaskinen och hafsar omkring med tyger som lyckligtvis inte fattar eld fastän de ligger på grillen i några minuter

onödiga saker man kan göra

skära sig i fingret med brödkniv precis innan man ska duscha och åka till sjukgymnasten utan att ha plåster hemma


på väggen i det omöblerbara utrymmetman vill ju

Jag vad vill man? Jag skulle säga att man vill ganska olika. Något som jag tycker är avslöjande om en människa är hur de uttrycker sig kring sina egna tankar och känslor. Tyvärr är det alldeles för många som är främmande för sig själva och av en eller annan anledning aldrig kan säga: jag tycker, jag reagerade, jag gillar, jag blir sårad, jag känner utan istället byter det mot ett allmänt och generellt "man".

Jag menar inte alls att det är förbjudet att använda man, ibland passar det sig alldeles utmärkt; men varför göra det när det handlar om egna, högst subjektiva, känslor, åsikter, tankar och reaktioner?

Jag tycker att det är dags för alla man-pratare att sluta gömma sig bakom resten av världens befolkning.
Eller vad tycker man?

let's try


tha bomb

Igårkväll när förkylningen höll mig vaken vridandes och vändandes i sängen var jag riktigt less. Men, så slog en bomb ner i min skalle med tusen kreativa projekt för lägenheten. Så låg jag där, tröttast i världen mellan lakanen och var yr av tankar på vad jag ska testa och förverkliga i vår. Det blev inte lättare att sova, men glad blev jag. Idag skred jag till verket och började i ett flertal ändar mitt i allt vilande.

Jag dör. Det är wonderbart att vara full av lust till att hitta på!

immunförsvaret, kom igen

Om det beror på att jag är gravid eller annat vet jag inte, men jag vet att jag drabbas av än den ena förkylningen och än den andra flunsan. Igårkväll gav jag upp efter en filmkväll med maken och begav mig till sängs vid halv tio. Sedan dess har förkylningen smygit sig på med snuva, halsont, blanka ögon, huvudvärk och varm panna. Typiskt nu när jag ska vara ledig och vill ha ork till lite kreativa projekt jag filurat på. Nu ids jag inte mycket vill jag lova.

Vi blev uppvaktade med en fantastiskt brunch av två finingar idag! Lyx en lördag förmiddag. Efter denna mysiga tillställning har jag segnat ihop eftersom. Ägnat mig åt att glida runt på inspirerande bloggar och bara önskat att jag fick hamra, spika och måla bäst jag ville här i vår andrahandslägenhet. För mycket idéer och för lite frihet.

Fortsättningen på kvällen: ensam hemma i soffan, många glas vatten, glass och något underhållande på skärmen.

tack för julklappen ami, jag gillade resan


Bilden lånad här.

här är vitisdagkväll i läggan

De runda lamporna lyser i vardagsrummets hörn, Nils läser Borta Bäst av Sara Kadefors i soffan och himlen är mörkt mörkt rökgrå utanför. Jag klipper långa tygbitar som ska bli vaddering i den korg som vår lillräv ska sova i efter att ha sagt adjö till min livmoder. Känns som det första stora textila projekt jag tagit mig an sedan kursen jag gick förra hösten. Känner mig oerfaren, skarvar lite hit och dit och hoppas att det till slut ska bli något fint. Bilder utlovas ändå.

Jag trivs med kulan på magen och har inte lessnat än trots att veckan är full med besök till mödravård, läkare och sjukgymnast till följd av alla besvär. Nio veckor kvar till beräknad ankomst. Då är det bra att jag äntligen börjar känna mig som mig igen efter att ha varit söndertuggad av stress och oro. Jag vill va så mycket mig jag kan vara när barnet kommer. Trött och dan kanske, men som mig. Därför säger jag: nu är tid för flow, att sätta sig vid rodret och bara ta vara på allt gott jag fått.


så långt ifrånDet enda som är sig likt är det avskavda nagellacket.


08:41

Träden är pyntade i snö, gatlyktorna har slocknat, de svarta korparna kraxar och skåpbilarna som leverar kött till krogarna kring Globen lastas här utanför. Jag sitter i soffan med en kopp rött och tycker det är lite roligt att jag har varit uppe sedan kvart över sex, att jag och Nils varit hos barnmorskan vid Mariatorget och lyssnat på lillhjärtat och att jag nu är tillbaks igen.

Det går fort hos min barnmorska, hon lyssnar knappt med något öra och jag har redan gett upp om att få något annat än rutinsvar från henne. Det har liksom gått över gränsen från att vara frustrerande till att istället bli humoristiskt när hon korthugget manövrerar sig genom kollen och sedan avslutar med sitt allra hjärtligaste och soligaste ha-det-nu-så-bra-och-sköt-om-dig.

Idag ska jag diska kastruller, äta någon räklunch och vika lite tvätt innan jobbet. Blogga lite. Förutom de behöver jag nog en tupplur för att kompensera den arla morgonstunden. Jag är så hiskeligt trött nu i dagarna. Jag vet att det hör till, men ändå. Vad ska man göra?


detaljer, innan julen dansats utbekännelse

Börjar det nya bloggåret med en miljövidrig bekännelse:
Jag avskyr ljuset från lågenergilampor. Hur gärna jag än velat har vi inte odlat vänskap. Snarare väcker lågenergilampans ljus verkligt obehag i hela mig. Ryggar tillbaka och har ingen frid så länge den lyser. Lever hellre i mörkret. Min fråga är, vad ska jag ta mig till? Glödlampans tid är förbi. Jag vet. Men betyder det att jag resten av mitt liv måste leva i ett kallt och otäckt ljus? Finns inget bot?


RSS 2.0