vila kan aldrig vara teori

Vissa saker går inte att fuska sig till. Vila för kropp och själv till exempel. Försök powernappa dig genom ett annars jäktigt liv och se om det funkar. Jag är expert på livet i teorin; full av information om hur man ska leva, äta, göra för att må bra. I teorin värderar jag långsamhet och att göra en sak i taget. Jag vet mycket väl hur viktigt det är för hjärtat med vila och att leva med behagligt tempo. Jag har till och med strategier och planer för hur jag ska leva med rätt puls.
 
När det kommer till kritan försöker jag oftast ta genvägar. Trolla med bollar, slänga in en tredje hand, koka och steka fläsket. Typ. Leka med Elis, prata med vännen, vispa ihop kakan och diska undan - eller amma, läsa bok och hålla koll på annonser på Blocket. Ja, ni fattar. Jag hinner ju så mycket mer då!

Ska nu inte helt smutskasta mig själv: jag gör medvetna val för att hålla ner tempot, för att ge Elis vakna kvalitetstimmar och beta av en sak i taget. Men steget är långt till någon tillvaro där jag sjunger långsamhetens lov.

Vila är ju inte bara att ligga på sofflocket, eller att göra saker långsamt. Tror det handlar mer om att göra varje sak med mer närvaro och att veta var källan till all ork ligger. Och för att minnas det kan man inte hasta omkring överallt, boka veckor fulla och hetsa över obockade att-göra-listor.
Ps. Den här bekännelsen måste vara början på något. Någon som vill hålla mig ansvarig för att konkret ta steg mot och välja mer närvaro? Även om jag är medveten om att småbarnsåren inte är kända för att vara lugna och behagliga.

gorilla!

Läsa barnböcker med sötnöten, det är en av alla roliga saker vi gör om dagarna. Idag läste vi Hanna och Gorillan av Anthony Browne. För femtonde gången eller något sånt. Boken hittades på loppis i sommar för en tia och jag föll för den på en gång.. Illustrationerna! Blev såklart även tilltalad av Hannas passion för gorillor.

Nyss googlade jag på hans namn för att ta reda på om han har skrivit och ritat fler barnböcker. Det hade han. Och var belönad med pris och grejer. Det ska han ha det! Blir till att besöka bibblan och se över utbudet.


vajjert


Dessa kuddar och filtar ovan gör mig så inspirerad och glad. Donna Wilson och Fine Little Day. Men ett köp av en sådan här skapelse rymms inte i närheten inom ramarna för vår inredningsbudget. Så som vi har valt att vårt liv ser ut nu. Man får liksom prioritera. Men, jag gör kanske något fräckt idéknyck och hittar på.
Eller ba tittar på dem och njuter.

sleeping beauty

Tiden är ur led. Eller så är Elis det. Han sover och sover och sover. Nu har han slagit till med tre timmar och är inne på början av sin fjärde. Var ska det sluta? Det här med den dyrbara tid jag får solo när gossen sover är klurig. Jag tänker: "snart vaknar han, så det är ingen idé att jag börjar med det här..eller det här" Svårt att komma till skott med mina projekt här hemma då. Får se om jag kan lära mig att tänka om.

Idag har jag sprungit upp och ner i tvättstugan, plockat disk, druckit smoothie, suttit i famnen, sett vackra grejor på nätet, kollat upp begagnade barnmatstolar, tänkt på framtiden, kollat om det kommit upp någon ny lägenhet. Typ sånt.


när ovädret drog in

i rummen där vi bor
jomensåatt

Då har vi köpt en resa till San Francisco, Kalifornien, USA. Hög femma på det!

bagis rulez, del 1

Idag tog vi en nypa frisk luft i våra annars instängda förkylda stackars kroppar. Vi tänkte kolla in en lägenhet i vår kära förort. Jag hade desvärre blandat ihop söndagar så det blev ingen visning, men vi spanade in diverse innergårdar. Det finns så förbaskat trevliga gårdar med människor som ser minst lika trevliga ut.

ps. Innegårdar som går hem hos mig = fruktträd, andra träd, bärbuskar, rosor, diverse fina perenner, lummigt, barn som Elis kan leka med när han blir äldre, bord och stolar, asfalt målat med gatkrita, gräsmatta att njuta sol på och dylikt.


mr randig litenvi säger väl så

Laura Veirs sjunger i vårt vardagsrum. Jag och räven är förkylda, sänker tempot hemma och solar oss i augustiljuset. Dagen började strax innan fem när vår lille tok yrvaket tumlade runt och väckte mig med leenden på sne. Det finns sämre sätt att vakna på.

13:13

random saker jag tänker på om dagarna, del 2

Hörrni! Vad olika smak man kan ha! Jag gillar i regel inte märken på kläder, hur mycket status de än har. Sällan gör ett märke ett plagg snyggt. Det finns undantag. Men sällan. Besudlar ett märke ett plagg, då kan ni räkna med att jag inte köper det eller gör något lurigt för att bli av med det. Jag är en sådan som helst sprättar bort märken om jag kan.

Jag undrar, finnes fler likasinnade? Starta klubb?

jag älskar oss


om att vänta för länge

Det finns gånger då man kan vänta för länge. Ett exempel på en sådant tillfälle gäller köp av biljett till kvällens Popaganda. Vilken sorg! Jag hänger mest läpp över att inte få se Robyn! Jag har velat, men velat. Tänkt på amningslogistik (ja för sjutton, det är dåligt, vi har inte vant honom med flaska) och pengaprioriteringar. Detta har jag gjort in i det längsta och bedragit mig själv med tanken på att det kommer att finnas biljetter kvar. Det gör det inte längre. Nu har jag ingenting att vela om. Och ingen Robyn att se fram emot ikväll.

Vad vi kan lära oss av detta: gör ett val medan du fortfarande har ett val att göra! Låt inte tiden eller andra människor göra det åt dig. Äg dina valmöjligheter. Det blir mycket roligare då. Jag upprepar: mycket roligare.

"liten på ön"

Är en butik på Lidingön som har en hel del mycket fina kläder för barn. Ekologiska och så vidare. Allt faller mig inte i smaken (den är ju väldigt specifik), men många fina saker går att finna. Klädutbudets priser passar heller inte vår plånbok, men: 70% rea gör det!! Pepp! Jag fyndade några grejor till när gullet blir större och så köpte jag några små presenter till nytillskott i släkten. Det gladde mitt mammahjärta (som blivit oroväckande uppeldat över fina barnkläder). Det är bakgrunden till gårkvällens bildkavalkad. Kanske får ni se mina fynd en annan dag.

välkommen, hej igen

Bloggen ökar i temperatur igen och jag säger hej. Hej till gamla kära läsare, hej till er som kanske kommer nya. För att ni ska veta vad som gäller: jag kommer att blanda högre och lägre, censurera färre triviala tankar, visa mer av mig, publicera färre av mina dikter, blanda in barnet och helt enkelt ge mig ut i den här sfären igen. Jag ba göre. Det kanske blir vackert ibland, andra gånger helt oattraktivt. Vad spelar det för roll?

Så hej igen,
gör mig sällis. Sällis gillar jag.

Ps. Man kan alltid få önska läsning och bilder och med stor sannolikhet få sin önskan uppfylld.


frossa!


Bilder härifrån och härifrån. Fina barnkläder.


fortsätter fixaGe mig timmar med det här. Är så pepp på en massa projekt.

bvc

Varför säger sköterskan på BVC att den enda föda med tillräcklig näring för en bebis på över sex månader är fabrikstillverkad gröt och välling? I mina öron låter det skumt.

helg och härlighetMaken jublade av tillfredställelse efter att ha avslutat en bra vecka på jobbet. Jag njöt av att ha honom hemma.Kladdig god kaka ur en receptbok min mami frestat med.Anna var med men ville inte förevigas. Jag övertalade henne eftersom jag vill ha med alla vänner i våra album. Publicerar dock bara hennes händer.Jag drack oerhört gott lakritste. Som vanligt.När vi smaskat kaka, pratat och njutit av himlen på jorden promenerade Anna hem. Då spårade kvällen ur. Med våra mått mätt.

ps.

vår sötnöt blir fem månader idag!

anglofierad

I can't help it liksom. Jag bara blandar hejvillt.
En annan dag kanske jag ber om ursäkt för att jag inte bevarar vårt språk bättre.
Men det är icket idag! No, no.


glows in the dark


keep it to yourself

Vad ledsen jag blir av gubbar som måste vräka ut sig med sin surhet till främlingar, och som om åsikten var objektiv fiska efter fler dysterkvistar:
"hmph..att de inte kan spela några fina låtar!"
Jag är ledsen sura gubbe, du får inget medhåll av mig! Jag tyckte nämligen att det var en jättebra kväll i Vitabergsparken med No more lullabies. Håll dina äsikter för dig själv nästa gång du ska du ska muttra din dystersång.

random saker jag tänker på om dagarna, del 1

De här konstiga listorna som görs med jämna mellanrum: världens vackraste kvinnor, världens vackraste män.
Hur gör man när man rankar skönhet? Är himmel eller hav vackrast? Jag ser de poteniellt vackraste män och kvinnorna överallt varje dag. Skitsnygga människor på tunnelbanan, Coop Konsum i Bagarmossen och andra  ställen. Nu är inte min smak sådan att jag tycker att alla är snygga, jag erkänner att jag gör skillnad på folk och folk. Men va katten, inte bor väl alla av "världens vackraste" män och kvinnor i Hollywood?

RSS 2.0