romance in france liksom


jag gillar

storhandling med fint sällskap (willys i länna was the thing)
att gå upp tidigt, men vara långsam
när en vän kommer med underbart nybakt bröd eller uppmuntrande vårblommor
att bli restaurerad i kreativitet
hirsgröt med rivet äpple och kanel
tankarna på den kommande sommaren i norr
att vara beslutsam
precious babys fötter, knän, armar, i rörelse inuti
att minnas min barndoms påskhelger (min favorithögtid på året)
när det artar sig


tillit

that's the way, aha, i like it, aha aha

fina färgeröm i hjärtat

Sitter och redigerar, rensar och sorterar bland fyra års digitala bilder. Det är fint att minnas.


schpetzdukskuddeKraft till kreativitet har inte riktigt återvänt än. När den gör det har jag en hel del kuddfodral att styra upp. Många är i behov av nya kläder.. Men detta fodral hann jag med innan jag blev däckad. Det är improviserat och mönsterkonstruerat efter hand; det består av en gammal tovad ylletröja med fintextur, stuvremsor och en gammal virkad spetsduk. Inte illa tycker jag.

en fin systemdigitalkamera

hade inte suttit fel. Blir så obotligt sugen när jag glider runt på internet och inspireras av fina foton, tittar in på välutrustade vänners bloggar eller bläddrar bland egna bilder tagna med lånad kamera. Fotot är gärna ett uttryck jag skulle vilja utveckla! Har bara lite svårt att komma över att det ska kosta så mycket - har själv aldrig köpt något så dyrt. Eller jo, resan tur och retur till Tanzania och vår soffa platsar ungefär i samma prisklass som ett bra kamerahus och ett fint objektiv. Men, jag gissar också  att det skulle kännas värt investeringen. Fram till dess att den blir av en vacker dag ska jag fortsätta älska min gamla lilla kompakta digitalkamera till döds.

tillfällighet?

Eftersom mitt blodvärde sjönk stadigt under de två första delarna av graviditeten trots intag av både mycket spenat och broccoli blev jag satt på järntabletter som så många andra. Blev irriterad vid inköpet när jag konstaterade att de innehöll färgämnen - som om jag nödvändigtvis behöver äta röda järntabletter?

Jag knaprade i alla fall tabletter enligt ordination, utan mejeriprodukter och gärna med extra c-vitaminupptag. Mitt blodvärde fortsatte bara sjunka till gränsen för vad som räknas som anemi under graviditet och jag blev bara tröttare och tröttare. Som tur var slapp jag i alla fall vanliga biverkningar av järntillskottet. När min ask var slut bestämde jag mig för att följa upp ett annat tips istället för att köpa nya, eftersom jag upplevde att de inte funkade för mig: jag började dagligen äta torkade osvavlade aprikoser. Gott om inte annat!

Om det var aprikoserna eller inte, vid senaste besök hos barnmorskan var mitt blodvärde äntligen på uppgång igen.

Bara ett tips värt att testa om blodvärdet är lågt och magen inte gillar järntabletter.

typ en sån här..ska jag och min bokmal till man också knåpa ihop när det blir tid för det. Ett perfekt litet avlastningsbord till ett hörn i köket. Köpa billiga böcker/ta vara på det som ska slängas från jobbet, hitta lite trä i ett grovsoprum att slakta och snickra om, köpa två second hand bälten och så lite färg på det. Älskar återbruksidéer! Jag blir så pepp!! Jag går igång!

Hittade idéen här.

sjuk, dag 14

Den här morgonen känns hela världen tyst utanför. Snön fortsätter bädda in älskade Bagis. Mitt tillfrisknande låter vänta på sig och jag känner mig inte det minsta mindre eländig till kroppen än de senaste dagarna. Det innebär för mig ännu en dag med vila, sömn (om jag har tur), någon bok, tv på datorn och internet. Har ingen ork för kreativitet bakom symaskin eller i köket. Inte en kotte att umgås med. Men åh, jag vill int va sjuk! Jag skulle istället vilja passa på att få ägna tid åt sådant jag allra troligast inte kommer inte kommer ha tid för om en månad och träffa människor jag längtar efter att få umgås med.

Ps. Även om det låter så är jag inte helt deppig och under jord. Jag har bara lite svårt att gilla läget.


host host host

Vill knappt skriva ett ord om hälsan och läget med risk för att det ska bli så eländigt och enformigt här på bloggen. Finns ingen anledning att duscha er med symtombeskrivningar och deppighet över kroppens status. Men jag är glad för all uppmuntran och omtanke ni skickat mig, merci beaucoup! Nu ska jag sova så gott det bara går.


i'm not at the orphan table

jag läser med mina fingrar i hans högra hand:
mer än nog

sen ser jag ljuset sippra in


en film att tycka om


vackert gör-det-självPretty, oh so pretty! Blir helt fascinerad och inspirerad av all kreativitet som jag hittar på nätet. Alltså, nätet kan va så himla bra ibland!! Detta pyssel hittade jag här.

hey sunshine

Låtsas att det är sommar. Ligger halvklädd i soffan och badar i stark februarisol. Hade jag varit frisk och ledig skulle jag velat ge mig ut i skog och mark med varm choklad och apelsiner. Nu är jag ju sjuk, men jag vilar mig frisk i himmelskt ljus samtidigt som Loney, Dear håller mig i handen och berättar berättelser som rör mitt hjärta.
Hej solen, hej torsdag förmiddag.


grönt är sköntNils specialitet: grön ärtsoppa! Micket, micket gott.

pole mimi

Det är onsdag morgon; jag har bäddat ner mig i soffan för att fly från natten i sängen. Har vaknat varje timma och hostat mig till blodsmak från halsen, sammandragningar och ont i kroppen, däremellan har jag slemmat ner hela kudden eftersom jag varit tät i näsan. Tack för detaljerna va? Kroppen värker, bihålorna är tjocka och ögonen trötta. Jaja. Precious baby verkar ta det hela med ro (kan jag hoppas) och börjar morgonen med hicka och diverse påhitt i magen. Men jag har svårt att ta det hela med ro! Jag känner: nu får det vara nog på denna följetong, varför blir jag sjuk hela tiden?! Ingen verkar veta. Hursomhelst börjar jag känna mig skuldtyngd över hela situationen, jag börjar känna det som att jag är en dålig människa för att jag drar på mig alla möjliga flunsor och förkylningar. Inte särskilt konstruktiva tankar helt enkelt. Ge mig konstruktiva tankar tack.

livet är lite roligare med en egen dymo


tacksam

över maken, god mat, vila, släkt och vänner, mysig utflykt, bönesvar, 
fina telefonsamtal, solens ljus, gott humör trots elak hosta, kreativitet,
vågade val, fasthet, nya insikter, barnvagnsfynd, långsamhet, nya
färger, bra film, medkänsla, att få hjälp, barnets rörelser och annat bra

en stulen idé
härifrån

ett stycke hylla


friday fun

Som ett brev på posten: sjukdom när jag är långledig.


c'est matin

Jag äter ett perfekt kokt ägg med herbamare, glider runt i Nils morgonrock, seglar iväg på internethavet och ska snart ta mig i örat, klä mig samt bege mig till jobbet. Jobbar förmiddagstid idag och det känns fint som omväxling till sena eftermiddagar. Annars är huvudet fullt av inredning, tankar på hur jag ska bli bättre på att prata om obekväma saker med människor, little baby som jag nästan trodde gjorde sig redo för att ta sig ut inatt och på det största hjärtat som slår för mig.

Hur har du det?


hej hästen, hej världenville bara berätta att jag är sjukt äventyrssugen

fear is not my friend

Såhär är det: jag har försökt säga upp bekantskapen med rädslan länge nu, men jag har upptäckt att det är en oblyg efterhängsen rävig typ som hela tiden klampar in och gör sig hemmastadd. Lägger sig som ett vått täcke över mig. Rädslan känner mig väl vid det här laget; vet att jag har haft svårt att säga nej. 

Dessutom har jag insett att jag varit alldeles för snäll och medgörlig, kanske har jag till och med gått så långt att jag bjudit in när jag känt mig ensam - ni vet, för gammal vänskaps skull. Destruktivitet är himla tryggt ibland! Men nu är det jag som ska visa råg i ryggen framöver och göra mitt bästa för att stänga dörren.

-

Jag vill aldrig förneka mina känslor, gömma dem eller trycka ner dem i kroppen - det som kommer upp till ytan, ska upp till ytan. Jag bestämmer inte över min känslor, mina känslor är inte fel, de visar mig någonting. Men det är jag som chefar över min tankar och vad jag fyller mitt sinne med. Det är där jag ska börja.


nöjd

Med ömma och sönderstuckna fingrar är jag nästan helt klar med sovkorgen till vår lilla räv! Hurra! Ska bara sy fast den mjuka kanten mot korgen så att den sitter ordentligt. Många handstygn blev det på detta improarbete. Något tålamodsprövande, ja. Men åh så sjukt tillfredställande det är med egna händers verk! Nu återstår bara att hoppas att the super precious baby ska sova sött i sin bädd. Här kommer utlovade bilder:

 
Ps. Det är inte meningen att spädisen ska sova så uppbullat och begraven i grejer som på sista bilden. Man ba tager vad man haver för att göra lite tillfälligt fint! Sedan blir det mjuka lakan, och lagom kudde och rart täcke och så vidare.. 

det meningslösa lidandet

Jag tar mig ton och menar att vi kanske måste förlika oss med det meningslösa, och smärtsamma med lidande av olika slag. Sjukdom, övergrepp och död. Sluta tillskriva destruktivitet en mening i den här världen.

Det är en sak att vi alla kan lära oss något av den smärta och sorg vi drabbas av här i världen; att en sjukdom kan vara ett wake-up-call, att övergreppen kanske hjälpt oss deala och lära känna oss själva, att egen förlust har fått oss att mjukna och gjort oss medkännande inför andras förluster. Men jag tycker att vi kan dra en linje mellan hur vi kan välja att förhålla oss till det onda på en konstruktivt och uppbyggligt sätt och mellan hur den destruktiviteten ändå helt saknar mening. Jag tycker att vi ska sluta tvinga oss till ett svar på varför visst lidanade drabbar oss. Även om den frågan kanske kan vara den mest genomträngande i oss i tider av sorg och smärta. Kanske låter det hårt?

Våga aldrig försöka trösta mig med ett: det finns en mening med det här. Den låtsas-meningen är flykt ifrån sanningen om den här världen och sanningen om Honom som skapat den.

Jag tror helt enkelt att vår kropp, själ och vårt hjärta vinner på att vara ärlig med att det finns meningslösa destruktiva krafter i den här världen. Och att vi kanske aldrig får ett svar på varför någon fruktansvärt händer oss eller någon vi håller av. Låt sorgen och smärtan väga sin fulla tyngd, även om du tror att du ska gå under när du ser den i ansiktet - i den sanningen blir vi befriade. För det finns en kraft med större potential, en kraft som inte kan hållas tillbaka av destruktivitetens tyglar, en kraft som sett döden i ansiktet och frågat: var är din udd?


i'm not absent


RSS 2.0